Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

16.03 Berlin WelcomeCard και Museumspass


Η Berlin WelcomeCard είναι η κάρτα που θα πρέπει κανείς να εφοδιαστεί φτάνοντας στο Βερολίνο από την πρώτη στιγμή. Είναι το εισητήριο διαρκείας για όλα τα μεταφορικά μέσα, αν δεν θέλει να βγάλει κάλους στα πόδια ή να του βγει η γλώσσα από τον ποδαρόδρομο. Η Museumspass είναι το επόμενο βήμα.


Με την 3ήμερη κάρτα Museumspass υποτίθεται πως μπαίνεις ελεύθερα σε 70 περίπου μουσεία. Εσείς ξεκινώντας, δείτε καλού κακού τη λίστα, αν σας καλύπτει και δεόντως προχωρήστε στην αγορά της κάρτας.


Στο σημαντικότατο μουσείο της Περγάμου, που θα έπρεπε να είναι τζάμπα, όπως πολύ σωστά κάνουν οι εγγλέζοι (τα κλέβεις που τα κλέβεις, άσε τουλάχιστον τον κόσμο να τα δει ελεύθερα), η κάρτα ισχύει. Αυτό σημαίνει πως απολαμβάνετε δωρεάν τον όμορφο, μοχθηρό ρωμαίο αυτοκράτορα δίπλα στο παράθυρο.



Ελεύθερα δεν θα μπείτε στον Καθεδρικό ναό του Βερολίνου, για να θαυμάσετε το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο ή τις υπόγειες στοές, όμως θα μπείτε στο Μουσείο της γερμανικής Ιστορίας, στην Παλιά Πικακοθήκη, αλλά όχι και στη Νέα.